Yemek Tarifleri

Yağ Mantısı - Yağ Mantısı Tarifi - Yağ Mantısı Nasıl Yapılır?

‘Yağ Mantısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Yağ Mantısı yemeğini yapabilirsiniz.’

Kayseri'nin yöresel tatlarından Yağ Mantısı tarifi burada!

Yağ Mantısı

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

3 SU BARDAĞI SÜT

1 PAKET YAŞ MAYA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

1 YUMURTA

ALDIĞI KADAR UN

1  LİTRE SIVI YAĞ

İÇ HARCI İÇİN;

200 GR KIYMA

BİR MİKTAR KARABiBER

BİR MiKTAR TUZ

BİR ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

SOSU İÇİN;

6-7 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

5-6 DİŞ SARIMSAK

1 TUTAM TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI EV YAPIMI SALÇA

4-5 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

Yağ Mantısı YAPILIŞI ;
Yumurta, süt, yoğurt, maya, sıvıyağ , 2 yemek kaşığı sirke karıştırıyoruz. ve un ile hamur yoğrulup mayalandırılır. Hamuru açtık  ruletle kesilir. İç harcı için kıyma , kırmızı toz biber ve tuz karıştırılıp ortalarına yarım ceviz büyüklüğünde koyduk. Bol yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu dökülür.

 


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Muzlu Mermer Kek Tarifi - Muzlu Mermer Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Cevizli ve Tulum Peynirli Erişte Tarifi - Cevizli ve Tulum Peynirli Erişte Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Etli Lahana Sarması Tarifi - Etli Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Yasa dışı bahis çetesi nasıl çökertildi?