Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

"Zeytinyağlı Enginar" tarifi! ‘Zeytinyağlı Enginar tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Zeytinyağlı Enginar yapabilirsiniz.’

Zeytinyağlı Enginar

MALZEMELER:

Enginar için;
6 adet enginar
Su
1 adet limon suyu ve kabuğu
1 yemek kaşığı un

Enginarları pişirmek için,
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy ince yemeklik doğranmış soğan
Tuz
Beyaz biber
1 su bardağı su

İç harcı için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük küp doğranmış orta boy patates
1 adet küçük küp doğranmış büyük boy havuç
1 su bardağı bezelye
Tuz
Beyaz biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı su
1/2 adet portakalın suyu

Üzeri için;
Dereotu

YAPILIŞI:

Enginar için;
Bir karıştırma kabına enginarlarınızı alın.
Üzerlerini geçecek kadar su ilave edin.
İçerisine un, limon suyu ve limonlarınızın kabuklarını alın.
Karıştırın ve bekletin.

Enginarı pişirmek için;
Yayvan bir tencereye zeytinyağını ilave edin ve ısıtın.
Isınan tencerenizin içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.
Soğanın üstüne enginarlarınızı çanak olacak şekilde dizin.
Üzerine tuz ve beyaz biber gezdirin.
İçerisine suyu ilave edin ve kapağını kapatıp orta ateşte 20 – 25 dakika pişmeye bırakın.

İç harcı için;
Ayrı bir yayvan tencereyi ocağa alın ve zeytinyağı ilave edip patatesleri ilave edin.
Patatesleriniz hafif renk alınca havuçları ve bezelyeyi ilave edin.
Tuz, beyaz biber ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Suyunu ilave edin ve orta ateşte 15 dakika suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.

Birleştirmek için;
Enginar çanaklarınızın üzerine altta kalan soğanı gezdirin.
Ardından hazırladığınız iç harcı üzerlerine pay edin.
Portakalınızın suyunu sıkın ve enginarlarınızın üzerine gezdirin.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip tekrar kapağını kapatın ve kısık ateşte enginarlarınız yumuşayana kadar pişirin.
Pişen enginarlarınızın üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.