4 Peynirli Çörek
MALZEMELER
Hamuru için;
2,5 çay kaşığı kuru maya
1/2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
100 gram tereyağı - soğuk, küp küp kesilmiş
2 adet yumurta
3 tutam tuz
İçi için;
50 gram eski kaşar - rende
50 gram taze kaşar - rende
50 gram cheddar - rende
50 gram çeçil peyniri
2 - 3 dal biberiye
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI
Hamuru için;
Sütünüzü cezveye alın ve çok hafif ısıtın.
Küçük bir karıştırma kabının içerisinde kuru maya, ılık süt ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika bekletin.
Tezgah üstü mutfak makinenizi tezgahınıza alın.
Haznesinin içerisine soğuk küp doğranmış tereyağı, un ve yumurtayı ilave edip yoğurma ucuyla düşük devirde karıştırmaya başlayın.
Ardından ön mayayı ekleyip önce düşük ardından yüksek devirde 6 – 7 dakika yoğurun.
Tuz ekleyin ve 2 – 3 dakika daha yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca birkaç tur tezgahta yoğurun ve karıştırma kabınızın içerisine alın.
Kabınızın ağzını streç filmle hiç hava almayacak şekilde iyice sarın.
Hamurunuzu 1 – 1,5 saat boyunca oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
İç harcı için;
Eski kaşar peyniri, taze kaşar peyniri ve cheddar peynirini rendeleyin.
Çeçil peynirinizi küçük doğrayın ve bütün peynirlerinizi bir karıştırma kabında karıştırın.
Biberiye, toz sarımsak ve toz kırmızı biberi ilave edip karıştırın.
Hamurunuz mayalandığında tezgahınıza alın ve iyice yoğurun.
Hamurunuzu bir merdane yardımıyla 16×50 cm olacak şekilde açın.
Peynirli harcınızı hamurunuzun size yakın olan tarafına yayın.
Hamurunuzu rulo yapın ve 2 parmak genişliğinde 10 dilime kesin.
Kestiğiniz hamurları yatay olacak şekilde yağladığınız 25 cm çapında yuvarlak cam fırın kabınıza alın.
Üzerine bir bez örtün ve 10 dakika dinlendirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!