X
X

Arda'nın Mutfağı - Balkabağı Çorbası Tarifi - Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Balkabağı Çorbası

MALZEMELER

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

1 adet büyük boy soğan

1 adet patates

750 gram balkabağı

1 adet yıldız anason

1/4 adet muskat - rende

Tuz

Karabiber

5 su bardağı et veya sebze suyu

2 yemek kaşığı krema

Çıtır Nohut için;

350 gram nohut - haşlanmış

2 yemek kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı toz sarımsak

1 tatlı kaşığı toz zencefil

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı beyaz biber

1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Çıtır Nohut için;

Haşlanmış nohutlarınızı iyice kurulayın.

Ardından bir karıştırma kabına alın.

Baharatlarını ve zeytinyağını ekleyip iyice harmanlayın.

Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize nohutlarınızı yayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.

Çorba için;

Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.

Tereyağını içerisine alın ve eritin.

Soğanınızı kabaca doğrayın ve tencerenize alıp yumuşayana kadar soteleyin.

Balkabaklarınızı ince büyük küp olacak şekilde doğrayın.

Patateslerinizi küçük küp olacak şekilde doğrayın.

Patates, tuz ve karabiberi tencereye ilave edip sotelemeye devam edin.

Ardından balkabaklarını ilave edin ve sotelemeye devam edin.

Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Yıldız anason, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Ardından et veya sebze suyunu ilave edip karıştırın.

Kapağını kapatın ve sebzeler pişene kadar su kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Birleştirmek için;

Sebzeler piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yıldız anasonu tencerenin içinden çıkarın.

Blenderden geçirin ve 2 yemek kaşığı kremayı içerisine ekleyerek karıştırın.

Çorbanızı servis kaselerine pay edin ve üzerlerine fırından çıkan çıtır nohutlarınızı serpiştirip servis edin.

  

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR