X
X

Arda'nın Mutfağı - Batır Çıkar Çıtır Tavuk Tarifi - Batır Çıkar Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

Batır Çıkar Çıtır Tavuk 

MALZEMELER

Kremalı süt (Buttermilk) için;

1 su bardağı süt

2 su bardağı krema

2 yemek kaşığı limon suyu

2 çay kaşığı üzüm sirkesi

Tavuk için;

16 - 20 adet tavuk kanat ve küçük but

3 su bardağı kremalı süt (buttermilk)

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

Tuz / Karabiber

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı 

YAPILIŞI

Kremalı süt (Buttermilk) için;

Süt, krema, limon suyu ve sirkeyi bir karıştırma kabına alın ve çırpın.

Hazırladığınız harcı 5 – 10 dakika bekletin.

Tavuklar için;

Tavuk kanatlarınızın derili kısımlarına bıçağınızla çizikler atın.

Hazırladığınız buttermilk karışımına tavuklar, tuz ve karabiber ekleyip iyice harmanlayın.

Üzerini streç filmle kapatın ve 30 dakika bekletin.

Geniş ve yayvan bir tencereye 1 parmak ayçiçek yağını alıp ısıtın.

Bir tabağa un, toz kırmızı biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Tavuklarınızı teker teker una bulayın ve fazla nemini alması için birkaç dakika unda bekletin.

Tavuklarınızı tek kat olacak şekilde tavanıza alın ve çevirerek pişirin.

Pişen tavuklarınızı havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkartın ve servis edin.

  

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR