Bisküvi Ekmek (Biscuit)
MALZEMELER
Kremalı süt (Buttermilk) için;
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
Ekmek harcı için;
2 su bardağı un - 230 gram
1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
Tuz
1/2 yemek kaşığı toz şeker
130 gram tereyağı - soğuk ve küp dilimlenmiş
1 su bardağı kremalı süt (Buttermilk)
YAPILIŞI
Parçalayıcınızın haznesine un, kabartma tozu, karbonat, toz şeker, tuz ve küçük küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip aralarında büyük tereyağı parçaları kalacak şekilde hafif kum kıvamına gelene kadar çekin.
Bir karıştırma kabına alın ve içerisine kremalı süt (buttermilk) ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Yoğurduğunuz hamurunuzu unladığınız tezgahınıza çıkartın ve hamuru bir araya getirmek için 12 kere yoğurun.
Elinizle hamurunuzu dikdörtgen olacak şekilde şekil verin ve 3 cm kalınlığında açın.
6 cm’lik yuvarlak kalıpla 5 daire kesin.
Hazırladığınız bisküvileri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan biscuitlerinizi ılık servis edin.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!