Boşnak Mantısı
MALZEMELER
Hamuru için;
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Tuz
Kıymalı harç için;
400 gr kıyma
1 küçük boy soğan - ince yemeklik doğranmış
Tuz / Karabiber
Hamuru açmak için;
100 gr tereyağı
4-5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için;
Yoğurt / Tereyağı / Pul biber
YAPILIŞI
Hamuru için;
Ununuzu bir karıştırma kabına alın.
Ortasını havuz yapın ve içerisine su ekleyin.
Kenarlarından tuz ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırın.
Hamurunuz hafif toplanınca tezgaha alın ve yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına geri alın ve 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için;
Ayrı bir karıştırma kabında kıyma, ince yemeklik doğradığınız soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Birleştirmek için;
Dinlendirdiğiniz hamuru 10 parçaya (75 gr.) bölün ve her parçayı elinizde yuvarlayın.
Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde hafif unlayarak açın.
Açtığınız bezelerin aralarına erimiş tereyağı sürüp 5 kat olacak şekilde hamurları üst üste koyun.
Hamurunuzu bir merdane yardımıyla açın.
Ardından elinizle çeke çeke hamurunuzu büyütün.
Açtığınız hamuru 5 cm genişliğinde şeritler olacak şekilde ayarlayın.
İçerisine kıymalı harçtan uzunlamasına yayın ve kendi etrafında iki tur döndürüp, 3 parmak genişliğinde kesin.
Kestiğiniz hamuru ikiye katlayıp altlarından birleştirin ve tereyağıyla yağladığınız fırın kabınıza dizin.
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın kabınıza dizin.
Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine kalan yağdan sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin, altını kapatın ve pul biber ekleyip karıştırın.
Mantınızı tabaklara alın ve üzerine yoğurt, biberli yağ gezdirerek servis edin.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!