Cevizli Kadayıf Tatlısı
MALZEMELER
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 damla limon suyu
İrmikli harç için;
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Kadayıf için;
300 gram taze tel kadayıf
250 gram tereyağı
2 su bardağı ceviz - dövülmüş
YAPILIŞI
Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu ilave edip karıştırın.
Şeker tamamen eriyince kaynamaya bırakın.
Limon suyunu ilave edin ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın.
İrmikli harç için;
Bir sos tenceresinin içerisine irmik, toz şeker ve sütü ilave edip bir çırpma teliyle koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
Ardından hazırladığınız iç harcı bir sıkma poşetine alın.
Kadayıf için;
Tel kadayıfları bir karıştırma kabına alın ve elinizle ince ince ayırın.
Tereyağını bir tavada eritin.
Erittiğiniz tereyağını kadayıfların üzerine dökün ve elinizle her tarafına tereyağını yedirin.
Birleştirmek için;
Muffin kalıbınızın tabanlarına bir tutam tereyağlı kadayıftan alın ve içerisine tam oturan bir bardak yardımıyla kadayıfları sıkıştırın.
Ardından içerisine hazırladığınız irmikli harçtan sıkın ve üzerine ince kıydığınız cevizlerden serpiştirin.
Kadayıftan yine bir tutam alın ve cevizli katmanın üzerine yerleştirip yine bardakla üstlerine bastırın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
Fırından aldığınız sıcak tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekmesi için bekletin.
Şerbetini çeken kadayıflarınızı ters çevirin ve servis edeceğiniz tabağa dizin.
Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!