Elmalı Kurabiye
MALZEMELER
250 gr. tereyağı
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
5 su bardağı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
İç Harç için;
4 adet elma
3/4 su bardağı toz şeker
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Hamur için;
Ununuzu bir karıştırma kabına alın.
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyip önce çatalla, kıvam alınca elinizle yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurunu 5 – 10 dakika buzdolabında bekletin.
İç Harç için;
Elmaları soyun ve rendeleyin.
Elmaları bir tavaya alın ve üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin.
İnce kıydığınız cevizi ve tarçını ekleyip birkaç tur çevirin ve kenara alıp soğutun.
Kurabiye hamurunuzu dolaptan çıkarın ve iki eşit parçaya bölün.
Böldüğünüz parçayı iki fırın kağıdının arasına alın ve bir merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamuru isterseniz ucu tırtıklı bir spatula ya da kesme aparatıyla kare biçimde kesin, isterseniz bir fincanın ağız kısmıyla kesin.
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını fırın tepsinize alın.
Üzerlerine elmalı iç harçtan doldurun.
Fincanla kestiğiniz kurabiyelerinizin üzerini aynı şekilde kestiğiniz bir hamurla kapatın ve üst kısmına çarpı şeklinde çizik atın.
Kare olarak kestiğiniz kurabiyelerinizin üzerine ise hamurdan bir parça alıp rendelediğiniz hamur parçalarını serpiştirin.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!