X
X

Arda'nın Mutfağı - Helvalı Muska Böreği Tarifi - Helvalı Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Helvalı Muska Böreği

MALZEMELER

8 adet baklavalık yufka
150 gram fıstıklı tahin helvası

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

Üzeri için;
Toz antep fıstığı

YAPILIŞI

Baklavalık yufkalarınızı 4 parmak genişliğinde şeritler elde edecek şekilde kesin.

Çıkardığınız şeritleri iki baklavalık yufka üst üste gelecek şekilde tezgahınıza serin.

Ardından kendinize yakın tarafa 1 tatlı kaşığı kadar helva ekleyin ve muska şeklinde sarın.

Ucunu kapatmak için suya batırın.

Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın.

Ayçiçek yağınızı tavada kızdırın.

Kızan yağınızın içerisine böreklerinizi alın ve kızartın.

Kızarttığınız böreklerinizin üzerine toz antep fıstığı ekleyerek servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR