İrmikli Tavuk Çorbası
MALZEMELER
Tavuğu Haşlamak için;
5 bardak su
1 adet büyük boy tavuk göğüs
1 adet havuç
1 dal kereviz sapı
10 adet tane karabiber
1 adet soğan - iri yemeklik doğranmış
Çorba için;
2 - 3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı domates salçası
3 - 4 su bardağı tavuk suyu
3 - 4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Bir tencereye su, tavuk, iri dilimlenmiş havuç, kereviz sapı, iri yemeklik doğranmış soğan ve tane karabiberi ekleyip, tavuklar pişene kadar pişirin.
Tereyağını tencerede eritin ve irmiği ekleyip, karıştırın.
Domates salçasını ekleyip, kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunu ve suyu ekleyip, 20 dakika pişirin.
Yumurta sarısı ve sütü çırpın.
Karışımı çorbaya temperleyerek ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
Tuz ve karabiber ilave edin.
Tavuk etlerini didikleyin ve çorbaya ekleyin.
Sıcak servis edin.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!