Kaymaklı Bulgur Pilavı
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan - iri yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
3 yemek kaşığı kaymak
YAPILIŞI
Bulgurları bol su ile yıkayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Domatesin iç çekirdeklerini çıkartıp dış etli kısmını küçük küp doğrayın.
Tencereye tereyağını alın ve eritin.
Soğanı tencereye alın pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçaları ve domatesi ekleyin ve salçanın kokusu gidinceye kadar çevirin.
Bulgurları ilave edip, salçanın tamamen bulgura geçmesini sağlayın.
Tuz, karabiber, et suyu ve suyu ekleyin karıştırın ve kapağı kapatın.
Pilav tamamen suyunu çektiğinde kapağını açın, kaymağı ekleyin, karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!