Limon Soslu Bademli Tavuk
MALZEMELER
Soğanlı karışım için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet jülyen doğranmış soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
3/4 su bardağı kabuksuz çiğ badem
Tavuk için;
4 adet tavuk göğüs
Tuz
Sosu için;
3/4 su bardağı tavuk suyu
1/4 su bardağı krema
1/4 su bardağı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Limon dilimleri
4 dilim jalapeno biber turşusu
YAPILIŞI:
Soğanlı karışım için;
Soğanlarınızı jülyen doğrayın.
Tavanızı ocağa alın, zeytinyağı ilave edip ısıtın.
Tavanızın içerisine soğanları alın ve soteleyin.
Sarımsaklarınızı ince kıyın ve tavanızın içerisine alıp sotelemeye devam edin.
Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
Bademleri ilave edin ve hafif renk alana kadar pişirin.
Ardından bir tabağın içerisine alın.
Tavuk için;
Soğanlı karışım için olan tavanızı iyice ısıtın.
Tavuk göğüslerinizin her iki tarafını da tam kesmeyecek şekilde bıçağınızla çizikler atarak iz verin.
Tavuklarınızın bir tarafını tuzlayın ve tavaya tuzlu olan kısımlarını koyun.
Ardından tuzsuz olan kısımlarına da tuz serpin ve her iki taraflarını da iyice renk alana kadar mühürleyin.
İyice renk alan tavuklarınızı fırın kabınızın içerisine yerleştirin.
Sosu için;
Aynı tavanın içerisine tavuk suyu, krema ve limon suyunu ilave edip bir çırpma teliyle karıştırın.
Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
Sosunuz iyice kaynayınca altını kapatın ve tereyağını ilave edip karıştırın.
Birleştirmek için;
Hazırladığınız soğanlı karışımı tavuklarınızın üzerine yerleştirin.
Hazırladığınız sosu tavuklarınızın üzerine gezdirin.
Üzerlerine dilerseniz jalapeno biber turşusu yerleştirin.
Son olarak limon dilimlerini yerleştirin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 – 15 dakika pişirin.
Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!