Lotus Böreği
MALZEMELER
1 adet yufka
Sosu için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1/2 su bardağı zeytinyağı
İç harcı için;
150 gr beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş
1 adet yumurtanın beyazı
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
YAPILIŞI:
İç harcı için;
Bir karıştırma kabının içerisine beyaz peyniri alın ve çatalınızla ezin.
Maydanozlarınızı saplarından ayırın ve yaprak kısımlarını ince kıyın ve beyaz peynirin içerisine ekleyin.
* Maydanozun saplarını uzun seçin ve kenara alın.
Maydanoz saplarınızı bir kasenin içerisine alıp üzerine sıcak su ilave edip 30 – 40 saniye yumuşaması için bekletin.
Tuz, karabiber ve havanda dövdüğünüz tane kişnişi ilave edin.
Yumurta akı ve erittiğiniz tereyağını da ilave edip karıştırın.
Sosu için;
Bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Birleştirmek için;
Yufkanızı tezgaha alın ve ortadan ikiye katlayın.
19 cm’lik bir tatlı tabağıyla toplamda 4 adet çift katlı yuvarlak yufka çıkartın.
Yuvarlak katların hem arasına hem de üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün.
Kenarda kalan parça yufkalardan yuvarlak yufkalarınızın üzerine ilave edin ve hafif sos sürün.
* Bu işlem yufkalarınızın parçalanmaması içindir.
Hazırladığınız iç harcınızı yufkalarınızın ortasına pay edin.
Ardından elinizle bohça olacak şekilde kapatın.
Büzdüğünüz yeri yumuşayan maydanoz saplarıyla bağlayın böylece açılmayacaklardır.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize alın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!