Mantar Dolması
MALZEMELER
7 – 8 adet ızgaralık mantar
1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr. ıspanak
2 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı sürülebilir taze peynir
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Panko – ekmek kırıntısı
YAPILIŞI
Mantarların saplarını çıkartın.
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Mantarlarınızı çanak şeklinde olacak şekilde tavaya alın ve sularını salana kadar pişirin.
Ayrı bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
İçerisine ince doğradığınız ıspanakları alın ve pişirin.
Ispanak hafif sönünce içerisine ince doğranmış sarımsağı ekleyin.
Ardından tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip, sotelemeye devam edin.
Ocaktaki mantarların sularını ıspanaklı karışıma ilave edin ve mantarları pişirme kabına dizin.
Ispanaklar pişince karışımı bir kaseye alın, krem peynirini ekleyip iyice karıştırın.
Ispanaklı karışımla mantarların ortasını doldurun, üzerlerine panko serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirip servis edin.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!