X
X

Arda'nın Mutfağı - Pırasalı Kol Böreği Tarifi - Pırasalı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Pırasalı Kol Böreği

MALZEMELER

3 adet yufka

Sıvı Harcı için;

1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı soda
1 tutam tuz

İç Harcı için;

4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
800 gr. pırasa
1 yemek kaşığı biber salçası
1/4 su bardağı su
1 avuç kuş üzümü
Tuz
Karabiber
2 avuç ceviz – ince kıyılmış

Üzeri için Malzemeler

Susam

YAPILIŞI

Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.

Pırasaları ince kıyıp tavaya alın ve soteleyin.

Pırasalar hafif renk değiştirince içerisine salçayı ekleyip kavurun ve suyu ilave edin.

Kuş üzümü, tuz, karabiber ve ince kıyılmış cevizi ekleyip, karıştırın.

İç harcı iyice iç içe gelince soğuması için kenara alın.

Sıvı harcı için;

Zeytinyağı, soda ve tuzu bir karıştırma kabında çırpın.

Yufkalarınızı ortadan ikiye bölün.

Yuvarlak fırın tepsinizin her tarafını tereyağıyla yağlayın.

İkiye böldüğünüz yufkaları geniş tarafı kendinize olacak şekilde koyun.

Hazırladığınız sıvı harcı yufkanızın üzerine iyice yayın.

Hazırladığınız pırasalı harcı yufkanızın uzun olan şeridine yayın.

Ardından yufkanıza yuvarlak bir form vererek kendi etrafında çevirerek 32 cm’lik yuvarlak fırın tepsinize yerleştirin.

Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsinize yerleştirin.

Hazırladığınız sıvı harçtan böreğinizin üzerine sürün.

Ardından yumurta sarısı sürüp, üzerine susam ve çörekotu serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

 

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR