Tahin Pekmezli Kurabiye
MALZEMELER
Tahinli Hamur için;
100 gr. un - 1 su bardağından 1 parmak eksik
30 gr. tereyağı - 1 tepeleme yemek kaşığı
25 ml ayçiçek yağı - 3 yemek kaşığı
50 ml tahin - 1/3 su bardağı
1 adet yumurta sarısı
20 gr. toz şeker - 2 yemek kaşığı
1/2 paket kabartma tozu
Pekmezli Hamur için;
150 gr. un - 1 + 1/4 su bardağı
60 gr. tereyağı - 2 tepeleme yemek kaşığı
50 gr. pekmez - 1/4 su bardağı
50 ml ayçiçek yağı - 1/4 su bardağı
1 adet yumurta sarısı
40 gr. toz şeker - 4 yemek kaşığı
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Tahinli Hamur için;
Tahinli hamur için olan bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve bir mikser yardımıyla çırpın.
Bütün hamur birleşince bir spatula yardımıyla hafif karıştırın.
Hazırladığınız hamuru yağlı kağıdın arasına alın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
Pekmezli Hamur için;
Pekmezli hamur için olan bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve bir mikser yardımıyla çırpın.
Bütün hamur birleşince bir spatula yardımıyla hafif karıştırın.
Hazırladığınız hamuru yağlı kağıdın arasına alın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
Hamurlarınız soğuyunca 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirin. Tamamen soğumadan tepsiden almayın.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!