X
X

Arda'nın Mutfağı - Tahinli Çikolatalı Islak Kek Tarifi - Tahinli Çikolatalı Islak Kek Nasıl Yapılır?

Tahinli Kakaolu Islak Kek

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için;

2 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tahin

YAPILIŞI

Sosu için;

Tahin hariç tüm malzemeleri sos tenceresine ilave edip, karıştırın ardından ateşin üzerine alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

İçerisine tahini ekleyin ve iyice karıştırın.

Eğer tahin de hafif topaklanmalar olursa bir parçalayıcı yardımıyla karıştırın.

Bir süzgeçten geçirerek kenara alın ve soğutun.

Keki için;

Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpın.

Ardından ayçiçek yağı ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.

Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek içerisine ilave edip spatula ile karıştırın.

Kek hamurunu yağladığınız 30 cm çapında yuvarlak cam fırın kabınıza dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Not: Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz. Biraz daha az veya fazla olabilir.

Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin.

Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin.

Ardından servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor

 

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR