X
X

Arda'nın Mutfağı - Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi - Tahinli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tahinli Kabak Tatlısı

MALZEMELER

1,5 kilo balkabağı – kabuksuz
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın

Servis için;

Tahin
Ceviz içi – iri kıyılmış

YAPILIŞI

Kabak tatlısı için yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyun.

Bol suda yıkadığınız balkabağı dilimlerini tencereye yerleştirin.

Üzerlerine toz şeker, karanfil ve tarçını ikiye bölüp serpiştirin.

5 – 6 saat boyunca ağzı kapalı bir tencerede bekletin.

Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile balkabaklarınızı kısık ateşte 1 saat pişirin.

Suyunu tamamen çeken balkabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.

Tahini üzerine dökün ve cevizle süsleyerek servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR