Tavuklu Pestolu Börek
MALZEMELER
2 adet yufka
Tavuğu haşlamak için;
2 adet tavuk göğüs
Su
Tuz
Karabiber
Pesto Sos için;
2 paket fesleğen - 50 yaprak
1/2 bağ maydanoz
1/2 su bardağı fındık
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı toz parmesan
1 su bardağı zeytinyağı
Arası için;
Mozarella peyniri – rende
Sıvı harç için;
Zeytinyağı
Su
YAPILIŞI
Tavuk için;
Bir tencerenin içerisine tavukları alın ve üzerine su ekleyin.
Tuz ve tane karabiber ilave edip haşlayın.
Haşlanan tavuklarınızı bir tabağa çıkartın ve soğutun.
Soğuyan tavuklarınızı didikleyin.
Pesto sos için;
Bir parçalayıcının içerisine fesleğen, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip çekin.
Fındık ve toz parmesanı ekleyip çekmeye devam edin.
Toz parmesan ve zeytinyağını ilave edip her şey birleşene kadar çekin.
Didiklediğiniz tavukları pesto sosun içerisine alın ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
Birleştirmek için;
Yufkanızı tezgahınıza serin ve 4 eşit üçgene bölün.
Bir fırça yardımıyla yufkanıza hazırladığınız sıvı harçtan sürün.
Geniş tarafı size doğru bakacak şekilde yufkanızı serin.
Enlemesine olacak şekilde iç harcı yayın.
Kenarlarını hafif kapatın ve yufkanızı rulo olacak şekilde sarın.
İçe doğru kıvırın ve gül şekli verip fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!