Ayhan Sicimoğlu ile Renkler’in bu haftaki bölümünde, Ayhan Sicimoğlu önce Amasya’nın ilçesi Merzifon’a gidiyor. Burada yörenin meşhur yemekleri olan topuz kebabı, burmalı çörek ve yağlama yiyecek olan Sicimoğlu, yörenin meyvelerinden yapılan şerbetlerinin de tadına bakacak.
Merzifon’dan sonra, “Şehzadeler Şehri” Amasya geçecek olan Ayhan Sicimoğlu, Amasya’da tarihi evlerin yer aldığı Sofular Mahallesi’ni ve mahalleye adını veren Sofular Abdullah Paşa Camii’ni gezecek. Ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın tohumlarının atıldığı şehirlerden biri olan Amasya’nın müzelerini de ziyaret edecek.
Dünyadaki ve Türkiye’deki birbirinden renkli mutfakları ve farklı coğrafyalardan ilginç yaşamları izleyicisine aktaran “Ayhan Sicimoğlu ile Renkler” yeni bölümü ile pazar günü saat 14.00’de Kanal D’de…