KİŞ TABANLI TAVUKLU PİZZA
Hamuru
3,5 su bardağı un
200 gr. tereyağı – soğuk
1 dolu tutam tuz
3 adet yumurta
Üzeri için Malzemeler
Zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
3 adet kabak – rende
4 parça kemiksiz tavuk kalça
3 – 4 yemek kaşığı krema
4 adet kakule
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı rende mozarella peyniri
YAPILIŞI
Unu, tuzu ve iyice soğumuş olan tereyağını ekleyip karıştırın. Yumurtaları bu karışıma teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin. Hafif yapışkan kıvamlı olacak şekilde elde ettiğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsinize aktarın. Bu hamuru ortalama 30 – 32 cm çapında olacak şekilde açıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 – 30 dakika kadar pişirin. Tavuklarınızı bir tencerenin içinde iyice haşlayın ve haşlandıktan sonra elinizle çok ufak parçalar olmayacak şekilde tiftikleyin. Kırmızı soğanlarınızı jülyen doğrayın, kabaklarınızın dış yeşil kısımlarını rendeleyin. Tavanızı ocağa alın, zeytinyağını ekledikten sonra tavanın iyice ısınmasını bekleyin ve sonrasında kırmızı soğanları hafif karamelize olana kadar karıştırın. Rendelediğiniz kabakları elinizle sıkarak iyice suyundan arındırın ve soğanların üzerine tavaya ekleyip pişirmeye devam edin. Sebzeler yumuşadıktan sonra haşlayıp tiftiklediğiniz tavukları ilave edip bir iki tur karıştırdıktan sonra kremayı ekleyin. Krema kendini çekip hafif toparlandığı zaman tavaya havanda ezilmiş kakuleleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek harcınızı tatlandırın. Bu arada fırında pişen kiş tabanını fırından çıkartıp üzerine ketçap sürüp hazırladığınız tavuklu harcı da ketçabın üzerine yerleştirin. Son olarak rende mozarella peynirini serpiştirip tekrar 180 derece fırında peynirler iyice eriyene kadar pişirmeye devam edin. Peynirler de eridikten sonra tepsinizi fırından çıkarın…