PEYNİRLİ BÜZGÜLÜ BÖREK
2 adet taze yufka
İç Harcı için Malzemeler
200 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için Malzemeler
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı yağ
Üzeri için Malzemeler
1 yumurta sarısı
1 tutam kimyon tohumu
YAPILIŞI
Bir kase içerisinde yufkalara sürmek için su ve yağı karıştırın. Çukur bir tabak içerisine beyaz peyniri ufalayın, üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pul biberi ekleyip karıştırın. Yufkalarınızı tezgaha açın ve 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı tezgahınıza serin ve hazırladığınız sosu bir fırça yardımı ile yufkaya iyice sürün. Yufkanızın uzun kısmının ortasından uç kısmına doğru parmağınızla büzerek çekin ve iki kenar ucu birleştirin. Birleştirdiğiniz kısma peynirli karışımdan koyup sarın. Pileli kısmı üste gelecek şekilde tepsinize dizin. Bir yumurta sarısını bir kaşık su ile açıp karıştırın. Bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine dökün. Son olarak kimyon tohumu ile süsleyerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika börekler kızarıp çıtırlaşana kadar pişirin.