ARPACIK SOĞANLI TAVUK YAHNİSİ VE FESLEĞENLİ PATATES PÜRESİ
1 paket tavuk göğsü
500 gr Arpacık soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı Tuz
1 su bardağı sıcak su
Fesleğenli patates püresi
3 patates
Yarım demet fesleğen
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 diş sarımsak
Tuz
Kiraz domates
Fesleğen yaprakları
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayalım. Tencereye sıvı yağı alıp ısıtalım. İçine soyulmuş soğanları katıp biraz kızartalım. Küp doğranmış göğüs etini ilave edip suyunu çekinceye kadar kavuralım. Rendelenmiş sarımsak ve salçaları katıp kavuralım. Sıcak su, karabiber ve tuz ilave edip kapağını kapatalım. Hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.
Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin…Fesleğenleri, sarımsağı, dolmalık fıstıkları, tuz ve sarımsağı ezerek püre haline getirin ve patatese ekleyerek karıştırın.. Karışımı kahve fincanına doldurup servis tabağına ters çevirin.. Beyaz kısımlarını ayırarak pürenin üzerine sarın ve farklı bir tarz yaratın..