ARPACIK SOĞANLI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Yarım su bardağı zeytinyağı
20 adet arpacık soğan
1 adet havuç – iri küp doğranmış
4 adet enginar – ayıklanmış
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Ak biber
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım adet limon
1,5 su bardağı su
Yarım bağ dereotu
Yapılışı:
Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.
Yağ ısınınca soğanları ve havucu ekleyin ve hafif kavurun.
Enginarları dörde bölün, tencereye ilave edin.
Tuz, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve ak biberi ekleyin, karıştırın.
Su ve limon suyunu ekleyin.
Yağlı kağıdı ıslatın ve sıkın.
Tencerenin üzerine sıktığınız yağlı kağıdı enginarların üzerine değecek şekilde serin.
Kapağını kapatın ve önce harlı ateşte, suyu kaynayınca kısık ateşte enginarlar pişene kadar pişirin.
Pişen enginarlarınızın üzerine dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.