BARDAK KEBABI
500 gr kuşbaşı et
6 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet mantar
5 adet yeşil biber
2 adet iri soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 adet milföy
2 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı susam
YAPILIŞI:
Etleri yağda güzelce renklerini döndür.
Sonra soğan, biber, mantar at ve suyunu salıp çekene kadar pişir.
Suyu iyice çekince çeyrek bardak su ekle ve onu da iyice çekmesini sağla.
Bu karışımı bardaklara paylaştır.
Bardakların üzerini yağlı kağıtla kapa.
Üzerlerine milföyleri kapat.
Milföylere yumurta sarısı sür.
Üzerine susam serp ve 15 dk kadar fırında kontrol ede ede pişir (daha geç yada daha erken de pişebilirler)
Bardakları fırın tepsisine diz ve içerisine de su koyarak bain marie usulü pişir.
Fırın derecesi 180.