BERLİNER ve DONUT / 35 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
Hamuru İçin;
- 3 su bardağı
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 2.5 çorba kaşığı şeker
- 1 paketin stant maya
- 2 çorba kaşığı
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
Kızartmak için;
Berliner'in İçi İçin;
- 1 bardak çilek reçeli
- 2 çorba kaşığı sıcak su
Berliner'in Üzeri İçin;
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Donut'un üzeri için;
- 80 gr.bitter pul çikolata
- 3 çorba kaşığı pasta süsü
YAPILIŞI:
- Hamur malzemelerini derin bir kapta ya da hamur yoğurucuda pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun. Güzelce mayalandırdım.
- Elinizdeki hamuru ikiye bölün.
- Böldüğünüz bir parçayı 6 ya bölüp, yuvarlayın.
- Bezelerin ortasını çay bardağı yardımıyla kesin.
- Üzerini örtüp dinlenmeye alın. Bu yaptığımız işlem donutlar için.
- Kestiğiniz parçaları geri kalan hamura ekleyip, merdane yardımıyla açın ve bardak yardımıyla 6 adet yuvarlak kesin.
- Kestiğiniz yuvarlakları ikinci defa mayalanması için üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalandırın.
- Berliner için çilek reçeline iki çorba kaşığı sıcak su ekleyip blendırdan geçirin. Sıkma torbasına alın
- Donut için kremayı kaynatıp, ateşten alın ve içinde bitter çikolata pullarını eritin.
- Orta sıcaklıkta ısıttığınız sıvı yağda önlü arkalı olacak şekilde hamurları 5 dakika kızartın.
- Kızaran donatların üst yüzeyini çikolataya batırıp, pasta süsleriyle süsleyin.
- Kızaran berlinerlerin içine çekilmiş çilek reçelini sıkın ve her tararına pudra şekeri serpin.