BROKOLİLİ TAVUK YEMEĞİ 50 dk (20 dk. Hazırlık, 30 dakika pişme süresi)
500 gr tavuk göğsü
400 gr brokoli
1 adet küçük boy soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ılık su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
500 gr tavuk göğsünü kuşbaşından biraz küçük olacak şekilde doğrayın.
400 gr brokoliyi, küçük küçük çiçeklerine ayırıp, iyice yıkayın.
1 adet kırmızı kapya biber ve 1 adet yeşil biberin çekirdeklerini temizleyip, küpler halinde kesin.
1 adet küçük soğanın ve 2 diş sarımsağın kabuğunu da soyup, ince ince doğrayın.
Diğer tarafta geniş bir tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Üzerine doğranmış soğanı koyup, 1 dakika kavurun.
Ardından doğranmış biber ve sarımsakları ekleyip, 1 dakika kadar daha kavurun.
Tavuk etlerini de ekleyip, suyunu salıp, çekene kadar kavurun.
Daha sonra tencereye brokolileri ekleyin.
1 tatlı kaşığı domates salçasını 1 çay bardağı ılık su içinde eritin. Salçalı suyu brokolili tavuk yemeğinin üzerine dökün.
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber koyup, karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın.
Brokolili tavuk yemeği kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın. Brokoliler yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra pişen yemeği ocaktan alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.