X
X

Gelinim Mutfakta - Bulgurlu Tavuk Sarma Tarifi

01.01.2020 Çarşamba 13:33 (Güncellendi: 01.01.2020 - 13:33)

Gelinim Mutfakta programının 1 Ocak 2020 Çarşamba günü yayınlanan 428. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Bulgurlu Tavuk Sarma" tarifi!

BULGURLU TAVUK SARMA

1 çay bardağı bulgur

10 adet dövülmüş tavuk göğsü

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 adet kırmızıbiber

1,5 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Pul biber

Üzeri için;

2 çorba kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Erittiğiniz tere yağında kıyılmış soğanı ve 2 diş sarımsağı kavurun.

Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.

Bulguru ilave edin ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (suyu az gelirse sıcak su ekleyin).

Tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın.

Dövülmüş tavukgöğsünü 1 diş sarımsağı ile ovun.

Tuz ve karabiber serpin.

Geniş kısmına bulgur pilavından koyun ve sarma sarar gibi sarın.

Uçlarını kürdan ile birleştirin.

Diğer tavuk etlerini de aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Üzeri için bir kapta yoğurt, salça ve sıvı yağı iyice çırpın.

Tavuk ruloların üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI