ÇİKOLATA SOSLU ÇAYLI KEK
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak az ayçiçek yağı
1 su bardağından 2 parmak az çay
1 su bardağından 2 parmak az un
Çeyrek su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Siyah Ganaj için Malzemeler
Yarım su bardağı bitter çikolata
1 yemek kaşığı krema
Beyaz Ganaj için Malzemeler
Yarım su bardağı beyaz çikolata
1 yemek kaşığı krema
Yapılışı:
Çay demleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine ayçiçek yağı ve demlediğiniz çayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir eleğe alın ve eleyerek sıvı karışımın içerisine ekleyip, spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru kapatarak karıştırın.
Baton kek kalıbınızı yağlayın, içine kek harcınızı dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
Ganaj için;
Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. İçerlerine birer kaşık krema ekleyin ve karıştırın. Fırından çıkan kekinizin üzerine ganajları gezdirerek servis edin.