CANLI YAYIN
DAVUT ÇELEBİ KÖFTESİ
60 gr ince bulgur
60 gr yarma buğday
60 gr irmik
1 iri soğan
3 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Kişniş
1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI:
Önceden ıslatılıp dinlendirilmiş bulgur, yarma buğday, irmik, tuz ve kişnişi karıştırıp yoğurun.
Hamurdan parçalar kopartıp çay kaşığı ucu şekli verin.
Hamurları geniş bir tencerede bol suda haşlayıp süzün.
Soğanları ufak küp halinde doğrayın.
Salçayı ekleyip koyu bir sos yapın.
Sosu süzülmüş parçacıkların üzerine dökün ve harmanlayın.
İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis yapın.