CANLI YAYIN
DEREOTLU POĞAÇA
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı sirke
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak bir hamur elde edilecek)
12 dal Dereotu
100 gr Beyaz peynir
Üzeri için ;
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı susam
YAPILIŞI:
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt bir kaba alınarak karıştırılır.
Üzerine un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Daha sonra kıyılan dereotları eklenir.
İçime bir miktar beyaz peynir konularak yuvarlak poğaça şekli verilip şekillenir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam eklenerek 170 -180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.