EKMEK KEBABI
300 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet yeşil ve kırmızı biber
1 adet domates
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5-6 dilim ekmek
3 adet patlıcan
Üzeri için
1-2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Ekmek kebabı yapmak için uygun bir tavada kıymayı kavuralım.
Sıvı yağında küp küp doğranmış soğanı, küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biber ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Küp küp doğranmış domatesi de ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Son olarak tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ilave edip karıştıralım.
Servis kabına doğranıp fırınlanmış 4-5 dilim ekmeği alalım.
Üzerine küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcanları da yerleştirelim.
Patlıcanların üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı harcımızı borcama alıp yayalım.
Son olarak sarımsaklı yoğurdunu döküp, tereyağın da kızdırdığımız biberi de üzerine ilave ederek servis edelim. Afiyet olsun.