ETLİ PIRASA
750 g ince pırasa
150 g kuşbaşı et
2-3 orta boy domates(derin dondurucudan yaz domatesi)
yarım tatlı kaşığı domates salçası
bir yarım + bir çeyrek çay bardağı zeytinyağı
yarım limon suyu
2 çay kaşığı Tuz
YAPILIŞI:
Çelik tencereye aldığımız eti, zeytinyağı ve su ile etimizi yarı pişmiş hale yakın pişirelim.
Pırasalarımızın dış kabuklarını temizleyelim,5-6 cm boyutunda doğrayalım, yeşil yapraklarının taze kısımlarını da kullanalım.
Domatesleri küp yemeklik doğrayalım.
Yarı pişmiş etlerimizin üzerine yıkanmış ve doğranmış pırasalarımızı ekleyelim.
Tencereyi çırparak su salmasını sağlayalım.
Üzerine domatesleri ekleyelim.
1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz domates salçasını dökelim.
Pişmeye yakın limon suyu ve tuzunu ekleyelim.
20-25dk orta hararetli ateşte pişirelim.