ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
3 su bardağı köftelik ince bulgur,
2 su bardağı sıcak su,
2 adet soğan,
4 diş sarımsak,
Yarım demet maydanoz,
4 adet taze soğan,
2 dal taze nane,
2 çorba kaşığı biber salçası,
1 çorba kaşığı domates salçası,
Yarım çay bardağı nar ekşisi,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Yarım limonun suyu,
1 çay kaşığı çemen tozu,
3 çay kaşığı Tuz,
1 çay kaşığı Karabiber,
1 çay kaşığı Kırmızı pul biber,
2 çay kaşığı Kimyon.
YAPILIŞI:
Bir kaba bulguru koyalım.
Üzerine azar azar hafif karıştırarak sıcak suyu dökelim ve ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlendirelim.
Soğanı, sarımsağı rendeleyelim.
Maydanozu, taze soğanı, taze naneyi ince ince kıyalım.
Bulgurun içine soğanı, sarımsağı, salçaları, baharatları, tuzu ilave edelim ve bulgur ezilene kadar ovarak yoğuralım.
Bulgur yumuşayınca nar ekşisini, limon suyunu, zeytinyağını ilave edelim ve 5 dakika daha yoğuralım.
Sonra maydanozu, taze naneyi, taze soğanı ilave edip, tekrar yoğuralım.
Hazırladığımız harçtan küçük parçalar koparalım ve elimize sıkalım( bu işlemi yaparken elimizi hafif suyla ıslatırsak daha güzel şekil verebiliriz)
Etsiz Çiğ Köfteleri marul ve limon eşliğinde servis yapalım.