EV YAPIMI CUP CHEESECAKE
Taban için
7-8 adet kedi dili bisküvi
1 avuç fındık
50 gr tereyağ
4 adet limon
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı mascarpone peyniri
3 çorba kaşığı pudra şekeri
15 adet frambuaz
Süslemesi için;
Taze nane yaprakları
Çikolata rendesi
Birkaç adet frambuaz
Yapılışı:
Bir küçük tencereye hafif dövülmüş fındıkları atın ve 1 dakika kavurun. Bu sırada bir kasede kedi dili bisküvileri ufalayın.
Tencereyi ateşten alın, 50 gram tereyağını ve bisküvileri ekleyin , bu sizin cheesecake’inizin tabanı olacak.
Limonlarınızın kabuklarını fileto çıkaracak şekilde soyun ve zarlarından ayıklayın.
Küçük bir tencereye zarsız limonları atın ve 5 kaşık şeker ilave edip iyice karıştırın. Homojen hale gelmesi için el blenderi ile çekin. İyice çektiğiniz limonları süzgeç ile süzün ve tekrar tencereye alın üzerine bir küçük kapta sulandırdığınız nişastayı ekleyin karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.
Mascarpone peynirine pudra şekerini ekleyin ve iyice havalandırarak karıştırın.
Son olarak cam kupalarınızı alın en alta tabanı koyup üstünden bastırın, üst katına limon jölesini 1 kat olarak yayın, üstüne taze frambuazlardan 3-4 adet ekleyin, en üstüne mascarpone karışımınızı ekleyip,tatlınızın üzerini rende çikolata,frambuaz,nane ile süsleyerek servis edin.