EV YAPIMI KEMALPAŞA TATLISI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın.
Yoğurdu ilave edin.
Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
Unu da azar azar ilave ederek karıştırın.
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.
Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.