X
X

Gelinim Mutfakta - Fındıklı Bohça Kadayıf Tarifi

01.02.2019 Cuma 13:24 (Güncellendi: 01.02.2019 - 13:24)

Gelinim Mutfakta programının 1 Şubat 2019 Cuma günü yayınlanan 230. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fındıklı Bohça Kadayıf" tarifi!

FINDIKLI BOHÇA KADAYIF

250 gr. tel kadayıf

1 su bardağı toz fındık

Kaymak için Malzemeler

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için Malzemeler

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

2 – 3 damla limon suyu

Sade Yağ için Malzemeler

350 gr. tereyağı

Kızartmak için Malzemeler

Sade yağ

Şerbeti için;

Toz şeker ve suyu küçük bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan şerbetinizin içerisine limon suyunu sıkın ve ocaktan alıp, soğutun.

Kaymak için;

İrmik, süt ve toz şekeri küçük bir tencereye alıp, karıştırarak hafif koyu bir kıvam almasını sağlayın. Ardından soğutun. Soğuyan kaymağınızı bir sıkma torbasına alın.

Yapılışı:

Tezgahınıza artı şeklinde olacak şekilde kadayıflarınızı serin. İki kadayıfın birleşim noktasına önce antep fıstığı, üzerine hazırladığınız irmikli kaymaktan sıkın, üzerine tekrar fıstık serpin ve kadayıfları üst üste gelecek şekilde katlayın. Fazla gelen kadayıfları makas yardımıyla kesin.

Bir tavaya sadece yağınızı alın ve kızdırın.

İçerisine hazırladığınız kadayıfları alın ve arkalı önlü iyice kızartın.

Ardından hazırladığınız şerbeti çukur bir kaba alın. İçerisine tek tek hazırladığınız kadayıfları alın ve 1 – 2 dakika bekletip, çıkarın.

Servis tabağına aldığınız kadayıfı üzerine fıstık serperek servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI