FINDIKLI BOHÇA KADAYIF
250 gr. tel kadayıf
1 su bardağı toz fındık
Kaymak için Malzemeler
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için Malzemeler
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 – 3 damla limon suyu
Sade Yağ için Malzemeler
350 gr. tereyağı
Kızartmak için Malzemeler
Sade yağ
Şerbeti için;
Toz şeker ve suyu küçük bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan şerbetinizin içerisine limon suyunu sıkın ve ocaktan alıp, soğutun.
Kaymak için;
İrmik, süt ve toz şekeri küçük bir tencereye alıp, karıştırarak hafif koyu bir kıvam almasını sağlayın. Ardından soğutun. Soğuyan kaymağınızı bir sıkma torbasına alın.
Yapılışı:
Tezgahınıza artı şeklinde olacak şekilde kadayıflarınızı serin. İki kadayıfın birleşim noktasına önce antep fıstığı, üzerine hazırladığınız irmikli kaymaktan sıkın, üzerine tekrar fıstık serpin ve kadayıfları üst üste gelecek şekilde katlayın. Fazla gelen kadayıfları makas yardımıyla kesin.
Bir tavaya sadece yağınızı alın ve kızdırın.
İçerisine hazırladığınız kadayıfları alın ve arkalı önlü iyice kızartın.
Ardından hazırladığınız şerbeti çukur bir kaba alın. İçerisine tek tek hazırladığınız kadayıfları alın ve 1 – 2 dakika bekletip, çıkarın.
Servis tabağına aldığınız kadayıfı üzerine fıstık serperek servis edin.