FIRINDA KIYMALI PATATES DİZMESİ
3 Adet patates
500 gr kıyma
1 soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 domates
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
10 dal Maydanoz
1 su bardağı su
Yapılışı:
Tavaya sıvı yağı alalım ve doğradığımız soğanı ekleyip hafifçe kavuralım.
Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Kıyma Kavrulduktan sonra içerisine sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates, kırmızı toz biber, kara biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Son olarak doğranmış maydanoz ve suyu ilave edip 1-2 dakika pişirelim.
Hazırladığımız kıymalı harcı ocaktan alalım.
Fırın kabımızın tabanına dilimlediğimiz patatesleri dizelim ve kıymalı harcımızı suyunu süzdürerek üzerine yerleştirelim.
D şeklinde kestiğimiz patatesleri de üzerine dik bir şekilde dizelim.
Son olarak kıymalı harçtan kalan suyu patateslerin üzerine gezdirelim.
İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişir ile fırın kabımızın üzerini kolayca kapatalım. Sar pişir yemeğimizi kendi buharında pişmesini sağlayacak.
Yemeğimizi 200°C fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım. Ardından fırından alarak sar pişiri çıkaralım üzerinin kızarması için 10 dakika daha fırına verelim.
Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.