X
X

Gelinim Mutfakta - Fırında Mantarlı Patates Oturma Tarifi

15.11.2018 Perşembe 13:30 (Güncellendi: 15.11.2018 - 13:30)

Gelinim Mutfakta programının 15 Kasım 2018 Perşembe günü yayınlanan 174. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fırında Mantarlı Patates Oturma" tarifi!

FIRINDA MANTARLI PATATES OTURMA

300 gr dana kıyma

1 büyük kuru soğan

2-3 adet yeşil biber

2-3 orta boy patates

400 gr mantar

Tuz, karabiber

1 yemek salça

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam maydanoz

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı sıcak su

Yapılışı:

Soğanlarımızı sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Sonra kıymayı ilave ediyoruz. İçerisine bir miktar tuz ve karabiber ve bir kaşık salçayı ilave ediyoruz. Küçük doğradığımız taze yeşil biberlerimizi kıymalı karışıma ilave edip bir taşım onları da pişiriyoruz. Mantarları da ilave edip kavuruyoruz.

Çıkaracağımıza yakın maydanozu da doğrayıp karışımımızı ocaktan alıyoruz. 30x30 ebatında bir cam kabımızın içine ince ve yuvarlak kestiğimiz patatesleri, yağlanmış tepsimize sıralı bir şekilde diziyoruz. Kıymalı mantarlı karışımı üzerine döküp düzeltiyoruz. Üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ilave edip üzerini folyo kağıt ile kapatıp 180 derece fırında 15-20 dakika patatesler pişene dek pişiriyoruz.

Diğer tarafta bir tencere içinde bir yemek kaşığı tereyağı içine bir kaşık unu ilave edip kavuruyoruz. Un kokusu çıkınca 1 bardak sütü ilave edip biraz pişiriyoruz. Karabiber ilave edip altını kapatıyoruz.

Patatesleri pişen tepsiyi fırından çıkarıp üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp tekrar fırına koyuyoruz. Beşamel sosun pişiminden sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip pişirerek fırından alıyoruz.

Dilimleyip servis yapıyoruz.

 

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI