FIRINDA PIRASA
3 sap pırasa
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 adet rendelenmiş havuç
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı sıcak su
Üzerine serpmek için:
2 tatlı kaşığı çörek otu
Yapılışı:
3 sap pırasayı temizleyin, yuvarlak olarak ince ince doğrayın.
2 su bardağı sıcak su ile doğradığınız pırasaları, birlikte bir tencereye koyun, ocağa alın ve 10 dakika pırasaları haşlayın.
Pırasalar haşlandıktan sonra, suyunu süzün.
2 adet yumurtayı bir kabın içerisine kırın ve çırpın.
Üzerine 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı mısır unu ilave edilerek karıştırılır.
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 1 adet rendelenmiş havuç da karışıma ilave edilir.
1 tutam maydanoz ve 1 tutam dereotunu, ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin.
1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin.
Sonra 1 paket kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
Bu karımın üzerine, haşlanan pırasaları ilave edin, karıştırın ve yağlanmış borcam tepsiye karışı dökün.
En üste 2 tatlı kaşığı çörek otunu serpip, 180 derece fırına tepsiyi koyun ve 30 dakika pişirin.