CANLI YAYIN
FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT
Yarım kilo tavuk kanat
4 adet iri patates
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı Su
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Nane
1 çay kaşığı Pulbiber
2 çay kaşığı Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Tavuk kanatları güzelce yıkanır. Baharat, 1 yemek kaşığı salça ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
Patatesler elma dilim şeklinde doğranır. Tavuk ve patates birlikte karıştırılıp tepsiye yayılır.
Dilimlenmiş soğanlarda ilave edildikten sonra üzerine salça sosu eklenip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.