HALUÇKA
2 tavuk budu
2 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 su bardağı tavuk suyu
Hamur için:
1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
YAPILIŞI:
Tavuk butlarını haşlayıp didikliyoruz.
Tencereye margarin ve sıvı yağ ekleyip ısıtıyoruz.
Üzerine salçaları ekleyip kavuruyoruz.
4 su bardağı tavuk suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra tavuk ve nohut ekleyip karıştırıyoruz.
Ayrı bir kasede yumurta, un ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Kek hamuru kıvamında bir kıvam elde ediyoruz.
Kaynayan yemeğimizin içerisine tatlı kaşığının ucu ile hamurdan alıp tencereye ekliyoruz.
Tuz ve karabiber ekliyoruz.
Elde ettiğimiz küçük hamurlar pişene kadar kısık ateşte yemeği pişiriyoruz.
Pişen yemeğimizi ocaktan alıp sıcak olarak servise sunuyoruz.