HİNDİ BUT VE KESTANELİ İÇ PİLAV
1 adet hindi but
12 adet küçük ince kabuklu patates
1 dal biberiye
1 dal taze kekik
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Büyük boy fırın torbası
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
200 gr. kestane
3 su bardağı su
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı toz seker
YAPILIŞI:
Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
Kestanelerin ızgarada pişirin kabuklarını soyun.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Yağsız tavada fıstıklara renk verin ve tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun.
Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edin birkaç dakika kavurun.
Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin.
Su kaynayınca altını kisin 20 dk daha pişirin.
Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin