ZENCEFİLLİ VE KURUKAYISI SOSLU HİNDİ TANDIR / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
1,5 adet hindi göğüs
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 adet soğan
1 tutam tuz
1 parça zencefil
3-4 adet tane biber
1 çorba kaşığı bal
6 adet kuru kayısı
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 tutam kekik
1 tutam pul biber
YAPILIŞI:
SıvıyağI tencereye alın ve sarımsakları ekleyip, hindileri mühürleyin.
Hindileri çıkarıp piyazlık doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun.
Kavrulan soğanlara zencefili kuru kayısıları, tuzu ve tane biberi ekleyin.
Üzerlerine bal sürdüğünüz hindileri ekleyip, suyunu verin.
Kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
Kapağı açıp zencefili çıkartın ve sosu robottan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Hindiyi iyice didikleyip pul biber, kekik ve tereyağ ile soteleyin.
--------------
NARLI FISTIKLI PİLAV
Malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
Yarım nar
1/2 su bardağı nar suyu
3 çorba kaşığı Antep fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam Tuz
Bir tutam dereotu
YAPILIŞI:
Nar tanelerini ayıklayın.
Tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin.
Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
Su, nar suyu ve tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp Antep fıstığını ekleyip harmanlayın.
Dereotunu ekleyin.
Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın.