HİNGEL (SİVAS USULÜ) hazırlama 10 dk pişirme 15 dakika
Hamuru için;
1 adet yumurta
2 Çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
İç malzemesi ;
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı Tereyağı
Yarım Çay bardağı Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI:
Haşlanan patatesler Çatal ile ezilerek baharatları ve tuzu eklenir. Diğer tarafta derin bir kaba 1 bardak su ve 2 Çay kaşığı tuz ekledikten sonra üzerine 1 adet yumurta kırılır ve alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Mantı yufkası kalınlığında açılan hamurdan bardakla yuvarlak Parçalar kesilir. Patatesli iç malzemeden doldurulan hamurlar kapatılarak tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülen hamurların üzerine eritilmiş 1 yemek kaşığı Tereyağ, Sıvı yağ, pul biber, nane ile hazırlanan sosu dökülür.