HiNGEL / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Hamuru için;
İçi için;
Haşlamak için;
Üzeri için;
YAPILIŞI:
Hamur için gerekli malzemelerden ele yapışmayan sert bir mantı hamuru elde edelim.
Hamuru 2 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım.
Üzerini nemli bir bezle örtelim dinlenmeye birakalım…
İç harcın yapılışı:
Soğanı ince yemeklik kıyalım.
Sıvıyağda soğanı öldürelim.
Önceden haşlayıp, ezdiğimiz patatesi kavurdugumuz soğana ekleyip birkaç dakika kavuralim.
Tuz ve biber ile tatlandırıp ocaktan alalım.
Üzeri için:
Sıvıyağı tavaya alıp kızdıralım.
Tereyağını ekleyelim.
Pul biber ve kırmızı tozbiber ekleyip biraz yakalım, ocaktan alalım.
Bezeleri açıp kare kare keselim.
İç harcından koyup üçgen kapatalım.
Tencereye su koyalım kaynatalım.
Tuz atalım ve bir kaşık sıvıya ekleyelim.
Hıngel mantılarımızı kaynar suda haşlayalaım.
Suyun üzerine mantılar kalkınca bir iki dakika daha kaynamaya bırakalım.
Kevgir ile servis tabağına alalım.
Tereyağ sos ile servis edelim.