X
X

Gelinim Mutfakta - Hingel Tarifi

26.01.2021 Salı 13:26 (Güncellendi: 26.01.2021 - 13:26)

Gelinim Mutfakta programının 26 Ocak 2021 Salı günü yayınlanan 627. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Hingel" tarifi!

HiNGEL / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz

İçi için;

  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam toz biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • Bir tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için;

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Bir tatlı kaşığı toz biber
  • Bir tutam pul biber

YAPILIŞI:

Hamur için gerekli malzemelerden ele yapışmayan sert bir mantı hamuru elde edelim.

Hamuru 2 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım.

Üzerini nemli bir bezle örtelim dinlenmeye birakalım…

İç harcın yapılışı:

Soğanı ince yemeklik kıyalım.

Sıvıyağda soğanı öldürelim.

Önceden haşlayıp, ezdiğimiz patatesi kavurdugumuz soğana ekleyip birkaç dakika kavuralim.

Tuz ve biber ile tatlandırıp ocaktan alalım.

Üzeri için:

Sıvıyağı tavaya alıp kızdıralım.

Tereyağını ekleyelim.

Pul biber ve kırmızı tozbiber ekleyip biraz yakalım, ocaktan alalım.

Bezeleri açıp kare kare keselim.

İç harcından koyup üçgen kapatalım.

Tencereye su koyalım kaynatalım.

Tuz atalım ve bir kaşık sıvıya ekleyelim.

Hıngel mantılarımızı kaynar suda haşlayalaım.

Suyun üzerine mantılar kalkınca bir iki dakika daha kaynamaya bırakalım.

Kevgir ile servis tabağına alalım.

Tereyağ sos ile servis edelim.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI