X
X

Gelinim Mutfakta - Kabak Sarma Tarifi

28.11.2018 Çarşamba 13:18 (Güncellendi: 28.11.2018 - 13:18)

Gelinim Mutfakta programının 28 Kasım 2018 Çarşamba günü yayınlanan 183. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kabak Sarma" tarifi!

KABAK SARMA

400 gr. kıyma

4-5 avuç doğranmış ıspanak

1 orta boy soğan

2 diş ezilmiş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çak kaşığı Tuz

1 çay karabiber

4-6 adet kabak

Domates Sos için Malzemeler

4-6 adet küçük küp doğranmış domates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 orta boy ince küp kesilmiş soğan

2 diş ezilmiş sarımsak

1 tutam kıyılmış taze fesleğen

1 tutam kıyılmış maydanoz

4-5 dal taze kekik

1-2 yemek kaşığı balsamik sirke

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Domates sos için, sos tenceresinde zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun. Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha çevirin. Fesleğen, maydanoz ve kekiği koyup 1-2 dakika döndürün. Aroması çıkan baharatlar sosun kıvam almasını çabuklaştırır. Domatesleri, balzamik sirke, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Sos kaynayınca ateşi kısın ve en az 30 dakika pişirin.

Sosunuz kaynarken orta boy bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, ince doğranmış soğanı ilave edip pembeleştirin. Sarımsağı ilave edip kokusu çıkınca kıymayı koyun ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. En son doğranmış ıspanağı ekleyip sönene kadar çevirin ve ateşten alın.

Kabakları uzunlanmasına şeritler halinde kesin. Kesilen kabakları biraz yumuşaması için kaynayan suya atın. 2 şeridi biri diğerinin üzerine az gelecek şekilde koyun. Diğer 2 şeridi artı şekli verecek şekilde yerleştirin. Artının ortasına kavrulmuş kıyma koyun ve şeritleri üstüne kapatın.

Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde fırın kabınıza dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz domates sosundan koyun.

180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin…

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI