KABAKLI FALAFEL
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kabak
1 tutam tuz
1 bağ dereotu
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
Panelemek için Malzemeler
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Nohutların kabuklarını temizleyin. Kabakları rendeleyin. Rendelediğiniz kabakları iyice sıkın. Eğer çok iyi sıkamıyor ve hafif suyu kalıyorsa, un ekleyin.
Geniş bir kabın içerisine nohutları bir çatalla ezin. Üzerine kabakları ekleyin ve baharatları ekleyip yoğurun. Hamurun kıvamı, ellerinize yapışmayan ancak, çok sert olmayan bir kıvamı olmalı.
En son dereotunu kıyarak ilave edin.
Hazırladığınız harcı elinizde yuvarlayın. Kızartma yağını iyice kızdırın.
Falafel toplarını yumurta sarısı ve galeta ununa bulayıp, kızarttıktan sonra servis edin.