KABAKLI PATATESLİ GRATEN
4 adet orta boy patates
3 adet yeşil kabak
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı Kekik
Sosu İçin:
2 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Üzeri İçin:
1 su bardağı Kaşar rendesi
patates ve kabaklarımızı yıkayalım. Patateslerimizi soyalım, halka şeklinde kesip borcam tepsiye yerleştirelim. Kabaklarımızı soymadan halka şeklinde kesip patateslerimizin üzerine yerleştirelim. Soğanlarımızı da halka şeklinde kesip kabakların üzerine yerleştirelim ve üzerine kekik serpelim.
Üzerine sos malzemelerini iyice karıştırıp gartenimizin üzerine gezdirerek dökelim. Üzerine kaşar peynirimizi serpiştirip 190 derece fırınımızda kaşar peynirler nar gibi kızarana kadar pişirelim.